Roligt att sälja när det gör stor skillnad för kunden

Med 24 års erfarenhet som tekniker och med försäljning inom kylbranschen arbetar idag Ulrik Tell som säljare för SDF.

I Montrealavtalet från 1987 regleras köldmedier och från och med årsskiftet har kylbranschen i Norge antagit samma regelverk som resten av EU. Ulrik Tell arbetar som säljare för SDF och är också ansvarig för Norge-marknaden.

− Vi har tagit fram ett säljmaterial till våra Norska kunder och det handlar mycket om att hjälpa företagen att göra deras arbetsdag lite enklare. Med vårt digitala arbetsordersystem kan våra kunder få en bättre koll på verksamheten genom att tekniker på fältet rapporterar sitt material och sin tid direkt i systemet, teknikerna kan ute på plats rapportera in deras köldmediehanteringen som ett underlag för registerföringen enligt EU F-gasförordning, berättar Ulrik.

− SDF har arbetat med det här regelverket länge och vårt program har bra koll. Rapporterar du in rätt, hjälper vår programvara dig att lösa resten. Vi har redan sålt ett antal program till Norge och ser att det finns ett stort behov av våra produkter, fortsätter Ulrik.

SDF säljer ett grundpaket som därefter kan kompletteras med olika moduler som passar just din verksamhet. Från att enbart levererat programvaror till kylentreprenörer har man nu breddat sig till andra teknikbranscher.

− För mig handlar det inte om att sälja och sen hoppa vidare till nästa projekt. För mig är det viktigast att det jag sålt, har gjort skillnad och blivit en förbättring för kunden. Blev det som kunden tänkte sig? Blev de nöjda? Det kan ju dessutom hända att jag har bra idéer kring vilken modul som man skulle kunna komplettera med eller visa funktioner i programmet som gör deras arbete ännu enklare. Jag vet ju hur jobbigt det kan vara när man som hantverkare vill fokusera på det man är bra på och just inget annat, säger Ulrik.

Ulriks långa erfarenhet från kylbranschen är en stor fördel när han pratar med kunder och blivande kunder.

− Ja, jag har ju arbetat både som tekniker och teknisk säljare och har rätt bra koll på hur kylentreprenörernas vardag ser ut. Jag pratar med kunderna på deras språk. Sen har jag ju blivit väldigt trygg i mig själv med åren och det tror jag att kunderna känner av. Det är kul att få sälja något som underlättar för någon annan, som gör deras arbete lättare och som sparar deras tid. Det är då det är som roligast att vara säljare, avslutar Ulrik.

 

Ulrik Tell

Korta fakta:

Namn: Ulrik Tell

Ålder: 53

Familj: fru, två ungdomar och en katt

Gör helst på fritiden: Cyklar och gärna i Spanien. Tränar, snickrar och gillar att vara på havet.

Bäst med sitt arbete: Att det är fritt efter förmåga och när man får nöjda kunder.