Det senaste som händer

Här publicerar vi information om sådant som händer både innanför och utanför företaget. Nya medarbetare, nya kunder, nya verktyg och mycket annat intressant.

Äntligen blir Norsk Kyltekniskt Möte av

På torsdag och fredag v.38 kommer Ulrik befinna sig i Norge på “Norsk Kyltekniskt Möte”. Mässa hålls denna gång i Gardermoen utanför Oslo.
Det ska bli kul att komma ut och träffa både nya och gamla kunder igen.

Mer information och länkar kan du finna på vår norska hemsida https://sdfab.no .


Gamla gränssnittet går i graven

Ser ditt program ut som till vänster i bilden nedan? Då ber vi dig att omgående byta gränssnitt. Vi vet att det fortfarande är några (men inte vilka) som hänger kvar vid det gamla trygga och inte har bytt, men nu är det dags – ungefär 4 år senare!
Vi kommer inte fortsätta med uppdateringar i det äldre gränssnittet vilket medför att ditt verksamhetsstöd blir föråldrat, segt och buggigt. Det gamla går i graven helt enkelt, därför är det nu dags både för dig och oss att snäppa upp och gå in i en ny fas!

Bara för att du använder rätt gränssnitt betyder inte det att alla på kontoret gör det. För att säkerställa att alla går över skall en inställning göras under Inställningar/Företag/Företag. För utförligare information klicka på länken till vårt hjälpcenter och läs om hur du byter gränssnitt.


COVID-19 och läcksökning, vad rekommenderas?

Läs Per Jonassons rekommendationer:

”Vi har tidigare kunnat meddela att serviceföretag i flera fall haft problem att kunna genomföra periodiska läckagekontroller. Baserat på information från många av er medlemmar i SKVP kan vi bara konstatera att detta är ett mycket snabbt ökande bekymmer.

Kontakter i frågan har tagits med Naturvårdsverket som meddelat att de har för avsikt att utkomma med riktlinjer hur man kan och bör agera. Både för installatörer/serviceföretag, operatörer/anläggningsägare och tillsynsmyndigheter (kommunens Miljö & Hälsoskyddskontor).

Läs mer


Fördjupningsutbildning i SDF 17 mars

Fördjupningsutbildning i SDF

Vill du fördjupa dig i programmet eller har en kollega som behöver det? Den 17 mars kommer vi på Svensk Dataförvaltning åter igen hålla en utbildningsdag. Denna gång vänder vi oss i första hand till administrativ personal med vana att arbeta i SDF arbetsorderprogram.

Läs mer


Onboarding

Onboarding

Det här händer när du bestämt dig för SDF.
För oss på SDF är det viktigt med en god relation och ett långsiktigt samarbete. Att du och dina arbetskamrater är delaktiga i vad som sker under processen är viktigt för oss. Det här händer när du valt SDF:

Läs mer


Smidigare inventering

Tips och råd för en smidigare inventering

Nytt år innebär för många företag en ny inventering och företag är skyldiga att genomföra inventering enligt skattelagstiftningen en gång om året. Men förutom att se att man bokfört korrekt, ger en regelbunden inventering också en överblick över hur det går för företaget och om något blivit skadat eller stulet. Det finns inga bestämmelser för när inventeringen ska ske, men kanske är det lämpligast under sista dagen i räkenskapsåret. Och för att undvika onödig stress under årets sista dagar gäller det att planera sin inventering. Här följer fem tips för att din inventering ska bli så lyckad som möjligt.

Läs mer


Grundutbildning kyla

Är du ny i programmet eller har en kollega som är det?

I december kommer vi på Svensk Dataförvaltning åter igen hålla en utbildningsdag. Denna gång vänder vi oss i första hand till administrativ personal utan/eller med begränsad vana att arbeta i SDF program. Att skapa och förstå strukturen i programmet är viktigt, vi kommer därför grundligt gå igenom kund, anläggning, orderhantering, personer, artiklar, olika sökfunktioner, köldmediehantering samt årsrapportering med tillhörande blanketter.
Under dagen finns självklart tid för spontana frågeställningar och diskussioner. Denna fullmatade dag avslutas med en “workshop” där vi tillsammans har möjlighet att gå igenom det vi fokuserat på under dagen.

Förutsättningar

För att få ut så mycket som möjligt av dagen rekommenderar vi att ni har som minst SDF Grund, SDF Kyla och SDF Faktura.

Anmälan

Anmälan görs här: https://sdfab.se/kalender/. Då det är begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Vi tar max 12 personer per dag. Anmälan är bindande.

Sista anmälningsdag

22 november

Pris

Priset per person är 3750 kr. I priset ingår utbildningsmaterial, frukost, lunch och fika. Fakturan sänds efter genomförd utbildningsdag.

När och var

Tisdagen den 10/12 2019 kl 08.30 – 16.30 i våra lokaler på Västra Hamngatan 18 i Göteborg.

Bekräftelse

Ni får en bekräftelse via e-post när anmälan är registrerad.

Vill ni veta mer

Ställ frågor till emilia@sdfab.se eller via telefon 031 – 711 96 30


Så blir du bättre på resursplanering

Så blir du bättre på resursplanering

När ett företag växer ter det sig ganska naturligt att man behöver ha bättre koll på sin planering. Stora kunder har högre krav och man behöver dessutom kunna vara flexibel om något akut dyker upp. Behovet av en central planering och en gemensam syn på det aktuella läget ökar. Arbetar man med service behöver resursplaneringen vara både planerad och flexibel.

Läs mer